Schoolplein

Kom naar het Schoolplein en ga in gesprek met verschillende adviseurs en sprekers, stel uw vragen of spar over een vraagstuk. Kijk hieronder wie u zéker op het Schoolplein aantreft. Dit overzicht wordt binnenkort verder aangevuld.

Dit vindt u op het Schoolplein

Demonstratie Robots in de klas

Hoe werken sociale robots in de klas? Spreker Koen Hindriks geeft samen met Robots in de Klas op het Schoolplein een demonstratie.

Inzicht in ict-voorwaarden

Wat is er nodig voor professionele ict-inzet op school? Maak kennis met Inzicht in ict-voorwaarden. Deze tool geeft concrete tips om aan de slag te gaan met een groeiplan. Bespreek welk thema u op gaat pakken. Wordt dat IBP, toegang tot digitale leermiddelen, digitaal toetsen of registratie van leerlinggegevens? Of allemaal?

Netwerk Informatiebeveiliging en Privacy po/vo

De afgelopen jaren is informatiebeveiliging en privacy (IBP) steeds belangrijker geworden in het primair en voortgezet onderwijs. Omdat IBP ingewikkelde materie kan zijn, helpt het vaak om samen te werken. Het Netwerk IBP is voor iedereen die zich op school bezighoudt met IBP. Het Netwerk IBP is daarom dé plek om met collega IBP-ers, kennis en ervaringen te delen. Benieuwd of het netwerk iets voor u is? Maak kennis met het netwerk op het Schoolplein.

Impuls open leermateriaal

Wist u dat u met open leermateriaal nóg beter passend onderwijs kunt geven? Het gebruiken van rechtenvrij lesmateriaal dat gratis beschikbaar, bewerkbaar en deelbaar is, wordt steeds populairder onder leraren. Met het programma Impuls Open Leermateriaal willen we deze ontwikkeling nog meer stimuleren. Bijvoorbeeld door scholen met elkaar te verbinden, leraren te helpen bij het gebruik en het materiaal te verrijken. Meer weten over dit door het Nationaal Groeifonds ondersteunde programma? Op het Schoolplein vertellen we u graag persoonlijk wat we voor uw school kunnen betekenen!

Cybercrime en hackers

Doorpraten over cybercrime en hackers. Waar zitten de kwetsbaarheden in uw organisatie? Ga in gesprek met ethisch hacker en cybersecurity-analist Wouter Parent.

Edu-V

Binnen het programma Edu-V maken scholen en leveranciers onderling afspraken die de eenvoudige, veilige en betrouwbare toegang tot en gebruik van digitale onderwijsmiddelen regelen voor het primair, voortgezet, speciaal en middelbaar beroepsonderwijs. Zodat scholen met minder inspanning en risico gebruik maken van digitale toepassingen in het onderwijs. Dat helpt scholen om toekomstbestendig onderwijs te bieden en het beste uit leerlingen en studenten te halen.

SIVON

Maak kennis met de leden, medewerkers en de diensten van SIVON. Wij gaan graag met u het gesprek aan over onder andere ict, privacy en veiligheid. Daarnaast kunt u kennismaken met de quick scan regie op ict van SIVON. Deze scan helpt schoolbesturen inzicht te krijgen in de mate van regie op de vier belangrijke bouwstenen voor de succesvolle inzet van ict binnen het schoolbestuur.

Georganiseerd door