Aanmelden

Leermiddelen kiezen met beleid

Scholen geven veel geld uit aan leermiddelen, en bovendien zijn leermiddelen een belangrijke succesfactor voor goed onderwijs. Hoe zorg je ervoor dat de leermiddelen die jouw school aanschaft, aansluiten op de vraag van de onderwijspraktijk? Zodat leraren en leerlingen ze ook echt gebruiken? Leermiddelenbeleid is onmisbaar bij het kiezen van leermiddelen. Hebben jullie nog geen leermiddelenbeleid? Dan nodigen we je uit om daarmee te beginnen. Dat is minder ingewikkeld dan het misschien lijkt.

Inhoud sessie

Tijdens deze sessie ga je je verdiepen in de vraag wat leermiddelenbeleid voor jouw school kan betekenen. Je krijgt daarbij inspiratie door de verschillende praktijkverhalen. Ook de middelenmix met open leermateriaal komt aan bod.

We gaan met elkaar in gesprek over leermiddelenbeleid: wie heeft het wel/niet, en waarom (of waarom niet)? Heeft jouw school wel leermiddelenbeleid, dan zijn we benieuwd hoe jullie dat beleid hebben vormgegeven en welke voordelen je ervan ondervindt. Wij verwachten dat er veel tips uitgewisseld zullen worden! 

Voor wie

po/vo/mbo 

  • bestuurders 
  • schoolleiders
  • medewerkers die verantwoordelijk zijn voor beleidsontwikkeling 

Type sessie

Verdiepend

Bekijk overzicht van de sessies

meisjesbenen in spijkerbroek, hand houdt rugzak vast met boeken en iPad