Crisis! De school is gehackt – cybercrisisoefening (VOL)

Regelmatig halen cybersecurity-incidenten het nieuws, zoals de ransomware bij Maastricht University. Toch is de digitale dreiging in het onderwijs niet voor iedereen even tastbaar. Hoe ga je zelf om met een cybersecurity-incident binnen jouw bestuur? Welke keuzes maak je als er een hack plaatsvindt? En wat als een klein incident uitgroeit tot een crisis?

Inhoud sessie

In deze sessie gaan we aan de slag met een crisisscenario. Je krijgt informatie over crisismanagement en gaat meteen oefenen. Zo ervaar je direct wat er gebeurt als het goed misgaat. Na deze sessie ben je beter voorbereid op incidenten. Je weet meer over de aanpak van zo’n crisis en over het BOB-overlegmodel. Je hebt handelingsperspectief wanneer er wat gebeurt binnen jouw school of bestuur.

Spreker

Marit van Piggelen

Marit van Piggelen werkt als cybersecurity-adviseur bij Kennisnet aan de opbouw van het Computer Emergency Response Team voor het Onderwijs. Eerder was zij adviseur bij het Nationaal Cybersecurity Centrum en plaatsvervangend Chief Information Security Officer bij het ministerie van VWS.

Voor wie

    • bestuurders
    • schoolleiders
    • IBP-coördinatoren
    • communicatiemedewerkers
    • andere medewerkers die een rol hebben tijdens een cyberincident

Aantal deelnemers

Omdat we tijdens deze sessie met elkaar aan de slag gaan, is er ruimte voor maximaal 30 deelnemers. Deze sessie zit inmiddels vol!

Bekijk een overzicht van de sessies

man en telefonerende vrouw achter computerscherm