Sprekers

Karen Cator - President en CEO van Digital Promise

In de Verenigde Staten wordt gewerkt aan het veranderen van het onderwijs door het gebruik van technologie, innovatie en onderzoek. Karen Cator is als CEO van Digital Promise een van de leidende figuren hierin. Zij laat zien wat de rol van ict en innovatie voor het onderwijs in de Verenigde Staten is, en hoe er gewerkt wordt aan het versnellen van innovatie in het onderwijs.

Onder de Obama-regering was Karen directeur van het Bureau voor Onderwijstechnologie van het Amerikaanse Ministerie van Onderwijs. Hier leidde Cator de ontwikkeling van het nationale onderwijstechnologieplan 2010.

Daarvoor gaf zij leiding aan de onderwijsafdeling bij Apple. Cator heeft een master in schooladministratie van de University of Oregon, en een bachelor in voorsch ools onderwijs van het Springfield College.

Karen zorgt in haar presentatie voor de nodige inspiratie en zet je aan het denken over je eigen organisatie.

taal: Engels. Keynote om 9:45 uur

Michael van Wetering

Michael W. van Wetering is strategisch adviseur Innovatie bij Kennisnet en verantwoordelijk voor de inhoud van het Technologiekompas.

Michael van Wetering werkt inmiddels 25 jaar op het gebied van ict en onderwijs. Hij publiceert onder andere het Kennisnet Technologiekompas (Trendrapport). “Ik onderzoek continu innovatieve ict-ontwikkelingen op de mogelijke toepassing in onderwijs en deel mijn bevindingen in ‘gewone mensentaal’. Ik adviseer en begeleid besturen om tot meerjarig ict-beleid te komen dat hen helpt hun onderwijsmissie te realiseren.”

Spreker eerste plenaire gedeelte en sessies in ronde A, B en C

prof. dr. M.J. Jeroen van den Hoven

Jeroen van den Hoven is professor Ethiek en Technologie aan de Technische Universiteit Delft, en hoofdredacteur van Ethiek en Informatie Technologie (1999-2018). Hij is de oprichter van 4TU.Centre for Ethics and Technology (2007-2013), en heeft in 2009 zowel de prijs World Technology Award for Ethics, als de IFIP prijs voor ICT en Samenleving in ontvangst mogen nemen. Daarnaast is hij oprichter van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek voor Maatschappelijk Verantwoord Innoveren (NWO-MVI).

Masterclass in ronde C

Melvin Redeker

Melvin Redeker is avonturier met meer dan 25 jaar ervaring met gewaagde expedities op de grens van zijn moed. Met zijn touwgenoot een sneeuwstorm uitzitten op een smalle bivakrichel in de Himalaya? Overnachten in het verticale met de benen bungelend boven de afgrond? Oog in oog met een groep jagende orka’s op de zeebodem? Melvin heeft er ervaring mee.

Met zijn expedities, levenservaring en verhalen inspireert Melvin je anders naar de wereld te kijken en het beste uit jezelf te halen. Hij deelt waardevolle en doorleefde inzichten over succesvol samenwerken, het leveren van topprestaties, het creëren van vertrouwen, leiderschap en het omgaan met verandering en tegenslag.

Afsluitende keynote

Dagvoorzitter: Cor Ottens

Cor Ottens is als gespreksleider zeer nieuwsgierig. Hij wil precies weten hoe het zit, vraagt door en prikkelt niet alleen de sprekers, maar ook de zaal. Dit leidt tot dialoog en debat. Niet als doel op zich, maar juist om de inhoud in de spotlight te zetten.

Cor Ottens is gespreksleider en dagvoorzitter van OnderwijsInzicht.

Georganiseerd door