Koos Eichhorn en Rosa du Pré

Over de sprekers

Koos Eichhorn en Rosa du Pré zijn mede-auteurs van het boek ‘Lucas Onderwijs en de kunst van het veranderen’. Daarnaast werken zij als beleidsmedewerker bij Lucas Onderwijs.

Over de sessie

Werken aan onderwijsinnovatie met praktijkvoorbeelden en rubrics

Lucas Onderwijs brengt in januari het boek ‘Lucas Onderwijs en de kunst van het veranderen’ uit. Het boek staat vol interviews en handvatten van inspirerende en innovatie schoolleiders van Lucasscholen, die aan de slag gingen met onderwijsinnovatie. In deze sessie nemen Koos Eichhorn en Rosa du Pré, mede-auteurs van het boek, u mee in de onderwijsontwikkeling van Lucas. Dit doen zij samen met Ivan Trouwborst, directeur van KC Snijders in Rijswijk.

Aan de hand van casussen en theorie komen vragen aan de orde als: ‘Hoe lever ik maatwerk aan ieder kind?’ en ‘Hoe kan ik met het gebruik van ict beter personaliseren?’ Het boek staat ook stil bij de vraag: ‘Hoe kan ik veranderen?’ Een handig handvat om die vraag te beantwoorden, zijn speciaal ontwikkelde rubrics voor onderwijsinnovatie, die de scholen hebben gebruikt. Hier gaat u tijdens de sessie mee aan de slag.

Na deze sessie heeft u inspiratie opgedaan voor onderwijsinnovatie en weet u hoe u het gesprek aan kunt gaan over onderwijsinnovatie in uw school. Ook weet u hoe u de rubrics voor onderwijsinnovatie kunt gebruiken in uw eigen schoolsituatie.