Kees Koopman

Over de spreker

Kees Koopman is coördinator Onderwijs & ICT op een vmbo-havo-vwo-school in Alkmaar. Daarnaast is hij al 38 jaar docent natuurkunde. Kees is in hoge mate geïnteresseerd in alles wat zich bevindt op het snijvlak van onderwijs en ict. Onlangs begon hij ook zijn eigen bedrijf: EduSparx. Als inspirator Onderwijs & ICT begeleidt hij organisaties, docenten en trainers bij de inhoudelijke en didactische inrichting van digitale leeromgevingen.

Over de I-talk

‘Gewoon doen’: stappen naar eigentijds onderwijs

De invoering van ict in het onderwijs is een groots avontuur waarbij het heel lastig is om alle effecten vooraf in te schatten.  ‘Gewoon doen’ en openstaan voor een andere manier van onderwijs geven, dat de heldere aanpak van Kees Koopman. Voor leraren is dat vaak een spannende route. Maar wat is er mis met leren van eigen fouten, en samen met leerlingen iets moois van onderwijs maken? Een 30-minutenrooster? Leerlingen die thuis werken? Eigen regie? Uit uw comfortzone stappen?

Onze leerlingen zijn er klaar voor. En onze hbo-professionals en universitair geschoolden, zijn die er klaar mee of ook klaar voor?
Er zijn momenten dat je stopt met oeverloos praten en de handen uit de mouwen moet steken om stappen te zetten naar eigentijds onderwijs. Voorwaarts!