Jan-Bart de Vreede en Linda le Grand

Over de sprekers

Jan-Bart de Vreede is domeinmanager Leermiddelen en Metadata bij Kennisnet. Hij is al meer dan 15 jaar betrokken bij ‘open lesmateriaal’ en ‘open kennis’. Als vrijwilliger is hij ook al lang betrokken als bestuurder bij Wikimedia, de organisatie achter Wikipedia.

Linda le Grand is beleidsmedewerker onderwijs en ict bij het Hooghuis in Oss én communitymanager bij Kennisnet. Zij is vanaf de oprichting in verschillende rollen betrokken bij Wikiwijs, zowel als gebruiker als teamlid.

Over de I-talk

10 jaar Wikiwijs: wat hebben we geleerd?

Kennisnet heeft zich de afgelopen 10 jaar ingespannen om ‘open lesmateriaal’ een betere plek te geven in het Nederlandse onderwijs. Dankzij het Wikiwijs platform is er een centrale plek voor het vinden van lesmateriaal voor het po, vo en mbo. Ook kunnen gebruikers gemakkelijk interactief online lesmateriaal maken.

Intussen zijn er meer dan 50.000 lessen gepubliceerd en krijgt het platform meer dan 7 miljoen bezoeken per jaar. En omdat het materiaal onder een open licentie beschikbaar is, kan het ook geïntegreerd worden in bijna alle online leeromgevingen.

Tijdens deze i-talk wordt ingegaan op:

  • onze ervaringen met het aanbieden van deze omgeving
  • de succesfactoren voor het inzetten van open lesmateriaal in combinatie met meer traditionele methodes
  • het inrichten van communities om gezamenlijk open lesmateriaal te ontwikkelen. Ook laten we een aantal voorbeelden zien van open lesmateriaal dat direct ingezet kan worden in de klas.

Daarnaast geven wij u een kijkje in de toekomstplannen rondom het open domein en Wikiwijs.  Want wat zien wij als grootste uitdagingen? En hoe denken we deze aan te gaan? Dat en meer hoort u in de I-talk 10 jaar Wikiwijs: wat hebben we geleerd?