Ilona Goessens en Alfons ten Brummelhuis

Over de sprekers

Ilona Goessens is projectleider bij de PO-Raad voor het programma Samen Slimmer Leren. Zij zal samen met Laura Westerveld, beleidsadviseur bij Stichting Kennisnet, met u in gesprek gaan over wat de eerste resultaten kunnen betekenen voor de professionalisering van uw team.

Alfons ten Brummelhuis is als onderzoeker betrokken bij de ‘Monitor ICT-bekwaamheid leraren PO’ en zal de eerste landelijke resultaten met u bespreken.

De monitor is door de PO-Raad en Kennisnet in samenwerking met onderzoeksbureau KBA Nijmegen uitgezet in het najaar van 2019.

Over de sessie

‘Monitor ICT-bekwaamheid leraren PO’: in gesprek over de eerste resultaten

Niet alleen de inhoud van het onderwijs verandert. Denk bijvoorbeeld aan digitale geletterdheid als nieuw leergebied of de manier waarop lesgeven verandert door de invloed van technologie. Zijn leraren hier eigenlijk voldoende op voorbereid?

In deze interactieve sessie krijgt u van Alfons ten Brummelhuis een preview van de eerste resultaten van de ‘Monitor ICT-bekwaamheid leraren PO’. U ziet het landelijk beeld en een voorbeeld van een profiel van het bestuur en een school van ASKO.

 In deze sessie hoort u:

  • Waar leraren in het primair onderwijs staan op het gebied van ict-bekwaamheid en welke vaardigheden zij willen ontwikkelen
  • De casus van ASKO scholen, waarbij de implicaties van de voorbeeldrapportages op bestuursniveau en schoolniveau worden besproken.
  • Een inventarisatie van wat u op basis van de inzichten uit de monitor kunt doen rond de professionalisering van uw team.