Aanmelden

Hoe flexibiliseren scholen hun organisatie?

Er komt een hoop kijken bij de flexibilisering van het onderwijs. Maar welke verschillende dimensies zijn er precies? Wat zijn de (onderwijskundige) redenen om het te doen en hoe zit het met de gevolgen voor de organisatie, wanneer je werkelijk stappen gaat maken? In deze sessie gaat Machiel Karels hierover in gesprek met directeuren van een basisschool en een vmbo-school. Ook de rol van technologie in een moderne onderwijsorganisatie komt aan bod.

Flexibilisering staat overal in het onderwijs op de agenda. Veel scholen zijn al bezig om hun processen te flexibiliseren. Voorbeelden van scholen die serieuze stappen aan het zetten zijn, zijn daarom enorm relevant. Laat u door de concrete en actuele ervaringen van een school uit het po en het vo inspireren en bezinnen op de activiteiten van uw eigen school.

Sprekers

Machiel Karels is directeur van Wij-leren.nl – kennisplatform voor het onderwijs – en adviseur. Hij richt zich op gepersonaliseerd leren met als doel mee te helpen het onderwijs te transformeren naar een structuur die bij elk kind past én werkbaar is voor leraren. Hij gaat in gesprek met Jos van Zutphen (directeur De Wijde Wereld, Uden) en Harm van Son (vmbo-directeur het Udens College).