Het Schoolplein

Wil je weten welke tools er allemaal zijn om aan de slag te gaan met ict in jouw klas, school of bestuur? En wil je ze ook graag uitproberen en testen? Kom dan langs op ‘Het Schoolplein’ en laat je inspireren. Mogelijk zit er wat voor jou bij!

Samen innoveren

Binnen het programma Slimmer leren met ICT hebben de PO-Raad en Kennisnet zich de afgelopen jaren ingezet op een doordachte inzet van ict in het onderwijs. Samen met scholen en besturen uit heel Nederland zijn nieuwe verbindingen gelegd naar leveranciers, ontwikkelaars en uitgevers. Ook vanuit de versnellingsvragen zijn tal van innovaties voort gekomen. Het is inmiddels niet meer de vraag óf ict een rol speelt in het onderwijs, maar hóe!

Onze adviseurs helpen je verder

Na ruim vier inspirerende jaren loopt het programma Slimmer leren met ICT nu ten einde. Op ‘Het Schoolplein’ vind je de opbrengsten. Hier leg je de ICT-puzzel, verdiep je je in de toolkit Verkenning Digitaal Portfolio of werk je met Kijk op maatwerk. Naast de getoonde tools zijn er nog meer hulpmiddelen die vanaf 18 januari via de KennisnetWijzer beschikbaar zijn. Verder is Schoolinfo in opdracht van de VO-raad in 2015 gestart met het project Leerling 2020. Met behulp van inspirerende praktijkvoorbeelden van scholen laten wij je zien welke opbrengsten uit het project Leerling 2020 zijn gekomen. In 2019 krijgt het project een vervolg. We vertellen je graag in welke vorm en hoe scholen kunnen deelnemen. Je kunt kennis maken met adviseurs van Kennisnet, PO-Raad, VO-raad of inkoopcoöperatie SIVON.

Al nieuwsgierig? Het Schoolplein is open van 11.00 tot 15.00 uur.

Aan de slag met...

Bliepp!

In het teamspel Bliepp! staat gepersonaliseerd leren centraal. Je speelt het spel met je team en ontdekt op een luchtige manier welke uitdagingen komen kijken bij gepersonaliseerd leren. Via het spel leer je hoe flexibel om te gaan met (digitale) leermiddelen, ondersteund door ict.

ICT-puzzel

De ICT-puzzel helpt je om, binnen je schoolbestuur, gestructureerd het gesprek te voeren over de inzet van ict in het onderwijs. De puzzel geeft je meer inzicht in welke mogelijkheden er zijn en helpt je bij het uitwerken van een gedeelde visie op onderwijs en ict.

Toolkit Verkenning Digitaal Portfolio

De toolkit Verkenning Digitaal Portfolio helpt je te ontdekken hoe het leerproces op jouw school eruit ziet en op welke momenten een digitaal portfolio daarin kan ondersteunen. Met de toolkit maak je een routekaart van het leerproces van leerlingen, hoe zij begeleid worden en op welke momenten een digitaal portfolio daarin een rol kan spelen.

Taal en rekenen met een robot

Op steeds meer plekken in de samenleving worden robots ingezet om te helpen bij allerlei taken. Zo ook in het onderwijs, bijvoorbeeld bij onderdelen van het taal- en rekenonderwijs. Hoe zet je een robot doordacht in? Maak kennis met Tobor, een NAO robot, en ontdek hoe hij kan helpen bij taal en rekenen in de klas.

Kijk op maatwerk

Op welke manier kun je het beste maatwerk bieden aan leerlingen? Kijk op maatwerk helpt jouw schoolteam bij de beantwoording van deze vraag en is een handige tool voor visieontwikkeling.