Vergroot de innovatiekracht van technologische innovaties

Vergroot de innovatiekracht van technologische innovaties

Hoe zorg je ervoor dat technologische innovaties leiden tot echte, duurzame veranderingen binnen uw onderwijsinstelling? Deze sessie draait om succesfactoren op het niveau van beleid, de onderwijsprofessional en labs. 

Er komen voortdurend nieuwe tools, apps en producten voor het onderwijs op de markt. Mooie nieuwe technologie, waar soms nog maar weinig scholen ervaring mee hebben opgedaan. Toch wil je die nieuwe ict zo inzetten in het onderwijs dat je de innovatiekracht ervan ten volle benut. In deze verdiepende sessie laten we verschillende voorbeelden hiervan zien.

Inhoud sessie

Na een inleiding door innovatie-experts van Kennisnet, delen verschillende labs hun inspirerende praktijkverhalen. Hoe bereiken deze labs de onderwijsprofessionals, zodat technologische innovaties echte en duurzame verandering tot stand kunnen brengen? Hoe kijken zij aan tegen beleid en nemen ze beleidsmakers mee? Waar lopen ze tegenaan en hoe lossen ze dat weer op? Welke rol hebben het onderwijsbestuur en de leraren en docenten? Je krijgt concrete voorbeelden, die je naar je eigen praktijk kunt vertalen om ook jouw innovatiekracht te vergroten. En er is ruimte voor interactie en het stellen van vragen.

Spreker

Bas Heerink – Adviseur Educatieve Technologie & ICT van Edulab, ROC van Twente 
Bas Heerink geeft trainingen aan docenten, verzorgt workshops, experimenteert en helpt beleid vormgeven op het gebied van educatieve technologie. 

Voor wie

vo/mbo
Bestuurders, beleidsmakers, mensen met een innovatietaak en anderen die de innovatiekracht van innovaties binnen de school willen vergroten.