Eelkje de Jong

Over de spreker

Eelkje de Jong is conrector op het Vituscollege te Bussum. Ze is onderwijsvernieuwer in hart en nieren. De Jong richt zich op het stimuleren van motivatie door eigenaarschap te geven aan zowel docent als leerling met een hoger leerrendement als doel. In haar pakket van taken zit onder andere de ict-agenda van de school. Onlangs heeft zij op haar school het proces naar het nieuwe ict-eco-systeem van het Vitus geleid waarbij het geven van eigenaarschap centraal stond.

Over de I-talk

Meer samenhang ict met het Vitus-ecosysteem
Door de grote verscheidenheid aan ict-toepassingen en -middelen was er op de school van De Jong behoefte aan een duidelijk systeem van op elkaar afgestemde hardware, software en diensten.

Binnen de vastgestelde visie van de school is Eelkje, samen met een groep docenten die affiniteit hebben met ict, op zoek gegaan naar een systeem voor de school. Een systeem waarin hardware, software en diensten samen zorgen voor een meer uniforme manier van werken met mogelijkheid tot het effectiever uitwisselen van informatie en het delen van kennis. In deze I-talk hoort u alles over het proces wat daarbij komt kijken.