Aanmelden

Digitaliseren vanuit waarden

Waardengericht onderwijs, hoe ziet dat eruit? In deze sessie van Kennisnet en het Rathenau Instituut gaan we in op welke waarden centraal zouden moeten staan bij digitalisering in het onderwijs. Want technologie is niet meer weg te denken uit de school. Het biedt veel kansen, zoals de mogelijkheden voor gepersonaliseerd leren en het verlagen van de werkdruk. Maar digitalisering is ook complex en heeft ‘bijwerkingen’, die we steeds meer voelen. 

Waardengericht digitaliseren helpt u om digitalisering in het onderwijs te sturen vanuit publieke waarden. Tijdens deze sessie bespreken we wat dit precies behelst. We geven ook een inkijkje in hoe dat in praktijk kan worden gebracht en laten aan de hand van voorbeelden zien hoe dat goed kan uitpakken.

 

Sprekers

Dr. Bart Karstens werkt sinds 1 juli 2019 bij het Rathenau Instituut. Hij doet binnen het thema digitale samenleving onderzoek naar ‘smart cities’ en de digitalisering van het onderwijs. Remco Pijpers en Erwin Bomas van Kennisnet zijn mede-auteurs van ‘Waarden wegen. Een ethisch perspectief op digitalisering in het onderwijs’. Ook hebben zij bijgedragen aan de WaardenWijzer, een uitgave van SURF en Kennisnet.