Bert van de Bovenkamp

Over de spreker

Bert van de Bovenkamp is informatiemanager bij DeBasisFluvius in Arnhem. Hij heeft in 2018 het roer omgegooid en de ict op 35 scholen fundamenteel anders georganiseerd. Het resultaat? Ict heeft nu een echte plek in het onderwijsproces. De kosten zijn gelijk gebleven, terwijl de IT-omgeving juist enorm is uitgebreid: er zijn 2 keer zoveel leerling-devices dan voorheen.

Over de I-talk

Anders organiseren met ict in de praktijk: hoe ziet dat eruit en wat levert het op?

Hoe zorg je ervoor dat je als onderwijsinstelling niet afhankelijk bent van leveranciers en zelf de regie voert over je IT-ontwikkeling? En dat computers een volwaardig onderdeel van het onderwijsproces worden en niet ‘op zwart’ updates staan te draaien achterin de klas? Kortom, anders organiseren met ict in de praktijk. Hoe ziet dat eruit en wat levert het op?

DeBasisFluvius heeft in 2018 het roer omgegooid en de ict op 35 scholen fundamenteel anders georganiseerd en ingericht. Het resultaat? De organisatie heeft volledige controle over de IT-ontwikkelingen en beschikt over een volledig webbased digitale leer- en werkomgeving (DLWO) die echt een plek heeft in het onderwijsproces. De kosten zijn gelijk gebleven, terwijl de IT-omgeving juist enorm is uitgebreid: er zijn 2 keer zoveel leerlingdevices als voorheen.

In deze I-talk hoort u:

  • Wat de redenen waren om het roer om te gooien
  • Welke keuzes DeBasisFluvius heeft gemaakt
  • Hoe De BasisFluvius dit heeft aangepakt
  • Wat de resultaten tot nu toe zijn
  • Wat andere scholen kunnen leren van dit praktijkvoorbeeld