Anna-Sophie de Lugt

Over de spreker

De digitaal vaardige docent

Hoe digitaal vaardig moet een docent zijn? Dit is een vraag waar steeds meer schoolleiders tegen aanlopen vanwege de komst van technologie in het klaslokaal. Deze ontwikkeling vereist in ieder geval meer (nieuwe) vaardigheden van docenten. Ook biedt het ruimte voor het anders organiseren van de (les)praktijk. Maar wat vraagt dit van u als schoolleider? Wat is de norm? Wie bepaalt hoe digitaal vaardig een docent moet zijn? En hoe krijgt u ze beweging? Want docenten hebben het tenslotte al zo druk en dit leren is niet iets wat zij er na schooltijd ‘even’ bij doen. En, eerlijk is eerlijk, docenten gebruiken hun tijd liever voor de leerling dan voor zichzelf.

Onderwijsadviseur Anna-Sophie neemt u mee in het gesprek rondom de vraag die gaat over digitale geletterdheid binnen docententeams en hoe dit vorm te geven. Waar hangt u digitale vaardigheden eigenlijk aan op, hoeveel lef en kwetsbaarheid durft u te tonen en hoe gaat u om met weerstand? Dat en meer in deze I-Talk.

Over de I-talk

Anna-Sophie de Lugt is onderwijsadviseur bij professionaliseringsinstituut Academy4Learning. Door haar eerdere werkzaamheden bij de Nederlandse School heeft zij haar hart verloren aan de docent. Tegenwoordig begeleidt zij scholen bij de implementatie van duurzame professionalisering op het gebied didactiek, pedagogiek en digitale geletterdheid door het creëren van een lerende cultuur binnen docententeams.